Studenti EKF VŠB-TU v Ostravě s velkou převahou zvítězili v celostátní soutěži Manažerem nanečisto

Sedm z osmi ocenění získali v soutěži Manažerem nanečisto studenti Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava, kteří se věnují studiu ekonomiky podniku. Do soutěže, kterou organizovala pro studenty ekonomických oborů českých vysokých škol Nadace Tomáše Bati spolu s neziskovou organizací Junior Achievement, se přihlásilo celkem 80 dvoučlenných týmů. Ty změřily své znalosti a schopnosti při řízení virtuální firmy v originální počítačové simulaci JA Titan. V této hře v anglickém jazyce si účastníci soutěže prověřili své strategické ekonomické myšlení při řízení virtuální firmy, přičemž měli za úkol předstihnout konkurenci ve výši dosaženého zisku, prodeje a velikosti podílu na trhu. S velkou převahou zvítězili studenti Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava, o čemž svědčí následující tabulka, kterou na svých webových stránkách zveřejnila Nadace Tomáše Bati ve Zlíně:

Tabulka výherních týmů:
1. místo - tým SMB - Martina Palonciová, Stanislav Rejchrt, VŠB-TU Ostrava, 335 bodů
2. místo - tým OMEGA 757 - Tomáše Srebala, Klára Trávníková, VŠB-TU Ostrava, 258 bodů
3. místo - tým P&E - Petr Andrýsek, Eliška Prátová, VŠB-TU Ostrava, 246 bodů

4. místo - tým HC SVK - Michal Hamřík, Matěj Čeleš, Mendlova univ. Brno, 239 bodů
5. místo - tým CLER - Milan Kulišťák, David Bátrek, VŠB-TU Ostrava, 233 bodů
6. místo - tým DIGI - Markéta Slaná, Zuzana Vojtovičová, VŠB-TU Ostrava, 226 bodů
7 .místo - tým BESTCOMP - Michaela Černochová, Jaroslav Cupák, VŠB-TU Ostrava, 222 bodů
8. místo - tým ELIPSA - Petra Šuláková, Veronika Klvačová, VŠB-TU Ostrava, 189 bodů

2009-07-01-Foto-vitezu
Členové vítězného týmu SMB ve složení Martina Palonciová a Stanislav Reichrt (na snímku) obdrželi cenu Ipaq. Druhý tým OMEGA - Klára Trávníková a Tomáš Srebala získal LCD monitory a třetí tým P&E - Eliška Prátová a Petr Andrýsek byli oceněni multifunkčními tiskárnami. Ceny pro vítěze věnovala společnost Hewlett-Packard.
Foto: archív Junior Achievement.