Koncertní turné pěveckého sboru Chorus Ostrava po Francii

OSTRAVA – Na čtrnáctidenní koncertní turné po Francii odjíždí ve středu 1. července 2009 pěvecký sbor Chorus Ostrava, který působí při Ekonomické fakultě VŠB-TU v Ostravě. Po úspěšném letošním březnovém vystoupení v německém Hinterschmidingu tentokrát přijal pozvání několika kulturních středisek v Bretani a vystoupí na deseti koncertech v městech Ploermel, Mont Saint Michel, Quiberon, Sait Servant a Josselin.

Francouzskému publiku představí členové pěveckého sboru pod vedením dirigentů profesora Lumíra Pivovarského a Jana Mlčocha tři různé typy programů. Kromě sborové klasiky české i světové provenience zazní také pod vedením dirigenta Jana Mlčocha výběr z Handelových korunovačních mší. Ve spolupráci s cimbálovou muzikou Kotci z Frýdlantu nad Ostravicí bude na programu i několik pásem moravského a slovenského folklóru.

Pěvecký sbor Chorus Ostrava byl založen při EKF VŠB-TU Ostrava v loňském roce. Většina zakládajících členů má za sebou bohatou hudební historii. Mnozí totiž tvořili jádro Vysokoškolského pěveckého sboru Ostravské univerzity, který přes čtyřicet let působí na hudební scéně moravskoslezské metropole.

O vysoké profesionalitě pěveckého sboru Chorus Ostrava svědčí mimo jiné i tři získané hlavní ceny na festivalu hudebního romantismu ve Vlachově Březí, který se konal loni v říjnu.

2009-07-03_Chorus-Ostrava_maly
Na fotografii členové pěveckého sboru Chorus Ostrava s dirigenty Lumírem Pivovarským a Janem Mlčochem.
Foto: archív Chorusu Ostrava.